Снимка БулфотоДепутатите приеха промени в един от важните български закони. Народните представители приеха

...
Снимка БулфотоДепутатите приеха промени в един от важните български закони. Народните представители приеха
Коментари Харесай

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за горивата

Снимка Булфото

Депутатите одобриха промени в един от значимите български закони. Народните представители  приеха без разногласия на второ четене на законопроект за допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис .

С приемането на Закона в законодателството бе  въведен терминът " вътрешен обект "  и с него условията за регистрация на подобен. Практиката демонстрира, че по този начин заложени изискванията за регистрация лимитират опцията на юридически лица, занимаващи се с транспорт на територията на Република България и в Общността, да записват вътрешни обекти на свои или употребени територии.

Съществуващите разпореждания основават спорна административна процедура в прорез със Закона за устройството на територията,  която прави невъзможна регистрацията на вътрешни обекти на превозвачи, концесионери на естествени благосъстояния, както и строителни обекти, свързани с значими за страната инфраструктурни планове. Основен претекст е, че вътрешните обекти, по смисъла на Закона да административно контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, не могат да съставляват преместваеми обекти по смисъла на член 56 от Закона за устройство на територията според тълкувание на Министерството на районното развиване и благоустройството.

С предлагането за допълнение се цели тази неспособност и неизпълнимо изискване от страна на заинтригуваните лица да бъде преодоляна.

Предлаганите промени ще доведат до облекчение на режима за регистрация на обектите за доставяне на горива на описаните субекти , без да се основава риск от нарастване на сивия бранш, защото те остават в приложното поле на Закона, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР